četrtek, 24. januar 2013

NEGA NOHTOV POZIMI

V zimskih mesecih so roke in nohti še posebej izpostavljeni vremenskim spremembam. Mraz, sneg, mrzel veter in ogrevani notranji prostori vplivajo ne le na lase in kožo, pač pa tudi na nohte. Ti postanejo bolj krhki, lomljivi in občutljivi.

Kako poskrbeti za nohte, da bodo ti lepi, zdravi in sijoči, ne glede na letni čas?
Pozimi vsekakor ne smete pozabiti na mehke in tople rokavice. Z njimi boste roke in nohte tako zaščitili pred mrazom, izsušitvijo in drugimi negativnimi vplivi zime.

Tudi zdrava prehrana je pomembna. Uživajte živila, ki vsebujejo veliko kalcija, cinka in beljakovin (vsaj 60 gramov dnevno) ter vitaminov in mineralov. Torej jejte jabolka, grozdje in drugo sadje, rjavi riž, polnozrnate izdelke, kumare, jajca, česen, oreščke in semenke, čebulo, sojo, tunino in zelenjavo. Korenčkov sok je bogat s kalcijem, zato vam bo pomagal okrepiti nohte. Zaradi manjše količine zaužitega sadja in zelenjave pozimi in s tem manjšega vnosa vitaminov in mineralov se nohti pogosto lomijo in plastijo.

Pozimi je tudi priporočljivo, da so vaši nohti nekoliko krajši, kot običajno. Dolgi nohti se hitreje poškodujejo. Pri odstranjevanju laka pa uporabljajte odstranjevalce brez acetona. Ta nohte in kožo okoli namreč njih popolnoma izsuši. Odločite se raje za takega z oljno osnovo. Nohte lahko okrepite s kurami na bazi mandljevega in olivnega olja.

Voda, milo in čistilna sredstva izsušijo kožo na rokah, in neprijazno delujejo tudi na nohte, zato je priporočljivo nositi zaščitne rokavice med opravljanjem gospodinjskih opravil.

Nohte tudi redno vlažite, a ne z vodo. Nanje večkrat na dan nanesite losjon, a ne le v obnohtno kožico, vtrite ga tudi naravnost v noht. Praviloma bi to morali storiti po vsakem umivanju rok, saj voda in milo kožo ter nohte izsušita, to vlago pa je treba povrniti.

Priporočamo balzam za nohte – Nail Moisturiser. To je nemasten, nasičen balzam za nohte obogatena s kolagenom, jojobo in aloe vero.


Pospešuje prožnost naravnega nohta, za hiter rezultat je priporočena dnevna in nočna uporaba. Balzam nanesite na očiščen noht in obnohtno kožico in tudi pod noht.

Nail moisturiser je sestavljen iz aloe, jojobe in kolagena. Aloa deluje antibiotično in blago na vneto kožo. Jojoba zmanjša izgubo naravne kožne vlage in s tem omogoči prožno in gladko kožo. Kolagen pa kožo pomlajuje, poveča in omogoča ravnovesje vlage v koži in preprečuje dehidracijo kože. Aloe vera in jojoba vplivata kot hranilni balzam, kolagen pa nadomesti izgubljeno vlago in omogoča upogibanje nohtov brez zloma. Uporabljamo ga večkrat na dan. Za intenzivno nego pa ga lahko uporabimo tudi kot masko.


Ni komentarjev:

Objavite komentar